Казват, че любовта минава през стомаха. Доколко това е вярно всеки може да прецени за себе си. Но от научна гледна точка, колкото и странно да звучи, твърдението има смисъл.

В човешкия стомах и черва има около 100 милиона неврона в директна връзка с мозъка. Пробиотиците подпомагат функцията на стомашно-чревния ни тракт, и когато там всичко е наред, се чувстваме по-уравновесени, спокойни и щастливи. Разбира се, това е само една малка част от положителните въздействия на пробиотиците.

Но днес искаме да поговорим за нещо друго. Често прибягваме до пробиотиците като профилактично средство, а немалка част от нас ги използват и за лечение. Това обаче не винаги е правилно, и се дължи на неинформираност.

Повечето пробиотици в България са регистрирани като хранителни добавки. Enterol е единственият пробиотик, който носи етикета “лекарствено средство”. Това означава, че има достатъчно научни и клинични доказателства за ползотворните му качества и го прави подходящ не само за профилактика, но и за лечение на проблеми със стомашно-чревния тракт.

Наскоро публикувано становище на специалистите от Българското Дружество по Гастроентерология за пореден път потвърждава положителното въздействие на S. Boulardii – дрождите, които са основна действаща съставка в Enterol – върху организма.

Например, S. Boulardii е генетично резистентен на всички антибиотици, поради което Enterol единственият пробиотик, който може да се приема едновременно с антибиотици. Но това не изчерпва полезните действия на Enterol, който може да бъде ефикасен и при редица други смущения в организма.

S. boulardii един от най-добре проучените пробиотици при остър гастроентерит. Установено е, че той редуцира значимо симптомите на острия гастроентерит и е един от двата препоръчани пробиотици за лечение при деца от Европейската организация по детска гастроентерология, хепатология и хранене (ESPGHAN).

Enterol е подходящ и за профилактика по време на пътуване, също както и при паразитни инфекции.

А през 2016 г. се навършват и 65 години от въвеждането на Saccharomyces Boulardii като лекарствен продукт под наименованието “Enterol ”. Показанията за прием на Enterol се основават на резултатите от научни публикации, многобройни проучвания, както и клиничен опит.

Въпреки това, много хора продължават погрешно да възприемат всички пробиотици като лекарствен продукт – и ако познавате такива, може би не е лоша идея да споделите тази информация и с тях.

И за да не завършваме толкова научно, ето още един любопитен факт: пробиотиците се грижат за здравето ни отвътре, но ни помагат то да личи отвън – някои кожни раздразнения се дължат на лош баланс на бактериите в организма ни, а кожата разчита на храносмилането, за да усвоява полезните вещества и витамини.

Така че освен всичко друго, Enterol може да се погрижи и за чистата ви кожа. Или с други думи, да съчетае полезното с приятното.

Още полезна информация от Enterol очаквайте скоро, а дотогава – останете здрави и се радвайте на лятото.