Освен култова класика от историята на българското кино и пример за израз, дълбоко навлязъл в ежедневния ни език, заглавието “С деца на море” от 1972 г. си е и един същински казус, който с наближаването на летните месеци става все по-актуален.

Къде ще ходим? Какво ще правим? Кога ще стигнем?

Разбира се, на първо място, най-важното е малките да са здрави. Детският организъм е много по-податлив на промяната на климата и средата, и затова нерядко се оказва, че една от двете седмици, дадени ни за почивка, се превръщат в грижа за здравето на малчуганите (а и нашето собствено).

Затова и специалистите препоръчват започването на профилактичен прием на пробиотици поне 5 дена преди началото на пътуването. Приемът на пробиотик ще помогне на малките да подготвят организма и имунната си система за промяната, но освен да ги предпазят от стомашно-чревни заболявания, пробиотиците като Enterol имат и други положителни въздействия върху организма на децата.

Една съществена част от баланса на организма ни зависи от състоянието на чревната микробиота. Чревната микробиота на всеки човек съдържа различни видове бактерии, точно както всеки от нас има различни пръстови отпечатъци. Тя се влияе от голямо разнообразие от фактори, включително и мястото ни на раждане. Анализите на състава на микробиота в комбинация с биостатистически инструменти показват, че дори близнаците имат различна микробиота,

Тази своеобразна екосистема, която всеки от нас “отглежда” в организма си, има ключова роля за неговото благосъстояние, изграждаща своеобразна защитна бариера пред неблагоприятните микроорганизми, които попадат в тялото ни.

Тази микробиота е съставена от над хиляда вида бактерии. Всеки от нас е гостоприемник на повече от 200, и всеки индивид има своя собствена микробиота по отношение на комбинацията от видове. Въпреки това разнообразие, микробиотата играе много сходна роля при различните здрави индивиди

Рязкото нарастване на алергиите (особено на екзема и астма), което се наблюдава през последните десетилетия в индустриализираните държави, кара много учени да търсят причинителите за тези алергии именно в нарушения баланс на чревната ни микробиота.

Нарушението в микробиотата води до всякакви неприятни инциденти, които не бихме искали да ни се случат на път – диария, стомашно-чревни разстройства и инфекции, както и присъствието на неблагоприятни бактерии и микроорганизми, попаднали в тялото ни чрез приема на храна и напитки.

Един от основните съвременни медицински методи за поддържането и в добра форма е редовният прием на пробиотици като Enterol. Като най-старият регистриран пробиотик с лабораторно доказани благоприятни функции за благосъстоянието и, Enterol ще се погрижи да останете в добра форма по време на почивката, независимо дали е дълга или кратка, близо или далеч.