В един идеален свят, лятото преминава гладко и без инциденти. Наслаждаваме се на слънцето чак до залеза, а след това се отдаваме на забавления и заслужена почивка. Пясъкът в краката ни или дърветата високо в планината ни правят компания, а сутринта посрещаме с къпане в морето или поход до забележителна гледка.

В същия този идеален свят няма нужда от профилактика, защото заболяванията, гриповете и вирусите не съществуват, но в нашия все още има нужда да се погрижим за ваканцията още преди да е започнала.

Именно това е ролята на профилактиката. С наближаването на летните пътувания предстоят и изпитания за организма ни. Стомашно-чревните разстройства и вирусите  са редовен спътник, но за щастие има начин да се предпазим от тях. Затова и специалистите препоръчват профилактичен прием на пробиотик поне 5 дни преди началото на почивката.

С други думи, профилактиката винаги е полезна идея – начинът да си осигурим спокойна, безпрепятствена ваканция, и здравето, което е необходимо, за да и се насладим.

Тази година, Enterol навършва 65. Като единствения пробиотик, за чието полезно действие има сериозни клинични доказателства, и също така най-старият официално регистриран пробиотик в света, Enterol знае едно-две неща за подготовката за лятото.

И след като вече знаете как да останете здрави, за да му се насладите, независимо колко е кратко (или дълго), ето и няколко полезни идеи как да го прекарате.

ПЛАНИНА

Освен спиращи дъха гледки и изкачвания, редовните разходки в планината ни дават чист въздух и глътка спокойствие от живота в града. В България не страдаме от недостиг на върхове, паркове и хижи, които са подходящи както за еднодневни разходки, така и за по-дълги походи, които ще подложат тялото ви на изпитание, но и ще го възнаградят за него. А в интернет има достатъчно онлайн каталози на хижи, с чиято помощ да откриете подходящия за ваш маршрут.

КОЛЕЛО

Все повече съвременни европейски (а и не само) градове се ориентират към намаляване на броя на автомобилите и стимулиране на колоезденето в града. Предимствата са ясни – въздухът е по-чист, задръстванията са по-малко, гражданите са по-щастливи. Дори и просто да заменим отиването до работа с автомобила или градския транспорт с колело е чудесен начин да получаваме необходимата си доза движение ежедневно. И забравяте за проблема с паркинга. За по-авантюристичните има и планински преходи с колела, също както и междуградски маршрути с достатъчно разстояние, в което да почувствате скоростта.

СЪРФ

За по-авантюристичните, затоплянето на времето предлага и тази възможност. Спортът изисква повече екипировка и познания, но идеята определено е романтична – да прекарваш времето си на морето наистина в морето, вместо излежавайки се на хавлия на плажа. Като всяко занимание, сърфът изисква сериозна подготовка. И профилактиката е част от нея.

КЪМПИНГ

Сънят под звездите не е за всеки, защото определено ни лишава от някои удобства на цивилизацията, но пък ни възнаграждава с емоции, които не могат да бъдат открити никъде другаде – близостта с природата, справянето с условията, звездният купол, под който заспиваме. И тук подготовката е ключова – правилните чували и палатки са само началото, но това не означава, че заниманието е сложно или недостъпно. Стига да сте подготвили и организма си с правилната профилактична програма – иначе палатката бързо ще трябва да бъде сгъната.

И ПОСЛЕДНО

Но не по важност.

За да не проваляте ваканцията си със стомашни проблеми, специалистите съветват профилактичен прием на пробиотици поне пет дни преди пътуването. Напълно природните микроорганизми на Enterol ще ви осигурят комфорт и сигурност, с която да се движите свободно, накъдето и да ви понесе лятото.