Нашето тяло е нашият дом. Живеем в него, с него се будим и с него заспиваме. Затова този път решихме да съчетаем две полезни идеи домът, в който се прибираме, и другия, в който живеем.

Тази година за пореден път стана ясно колко точно замърсен е въздуха у нас в големите градове. Дали случайно или не, в същото време в онлайн-пространството започна да циркулира информация за проучване на НАСА, което подрежда най-пречистващите въздуха домашни растения.

Решихме, че е полезна идея да ги споделим и с вас. Растенията всъщност – или поне голяма част от тях – не са екзотични, а някои от тях дори не е изключено да имате у дома. Като например стайната хризантема, която се оказва едно от най-пречистващите цветя въздуха цветя, способно да филтрира бензен, формалдехид и дори амоняк.

Друго вече добре познато у нас цвете е Спатифилумът – името може да не ви е известно, но видът на белите му цветове със сигурност ще ви се стори познат. Спатифилумът е и едно от най-лесните за отглеждане растения, като не изисква някакви по-специални грижи или нещо специфично. Важно е обаче да запомните, че това стайно цвете не бива да се излага на слънце. Държи се на сянка, не на светло място.

Друго растение, което е далеч от екзотично, но филтрира въздуха по-добре от останалите, е обикновеният бръшлян. При отглеждане в домашни условия е добре да се знае, че растението страда при горещина и липса на влажност, затова е желателно да се осигури редовно пръскане на листата и по възможност неотоплявано помещение през зимата, също така достатъчно светлина, но без да се излага на преките слънчеви лъчи.

И когато става дума за полезна флора, не трябва да забравяме и онази, която живее в организма ни – така наречената стомашна флора. По същият начин, по който споменатите растения се грижат за въздуха в дома ни, стомашната флора осигурява правилния баланс на организма ни, подсилва имунната система и поддържа стомашния ни тракт в добро здраве.

Enterol е естествен източник на живи дрожди S. Boulardii, чийто редовен прием не само предпазва от стомашно-чревни разстройства, както и такива, свързани с приема на антибиотици, но и лекува проблемите.