Информация за специалисти - Enterol.bg

ЕНТЕРОЛ (ENTEROL) – ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Enterol 250 е пробиотик, съставен от лиофилизираните дрожди Saccharomyces boulardii. Препаратът се предлага в две форми – капсули и прах за перорална суспенсия. Enterol 250 се използва за лечение на остра форма на диария с бактериална или вирусна етиология, без наличие на кръв в изпражненията или забележима реакция на целия организъм, като допълнение при рехидратация на деца и възрастни; лечение за профилактика на повтарящи се прояви на заболявания, свързани с  Clostridium difficile ; профилактика на свързана с антибиотици диария; профилактика на диария  на пътуващите. Ентерол може да се приема от деца и възрастни.

Enterol 250 се препоръчва от Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене (ESPGHAN) за лечение на остра  диария при деца.

Знаете ли, че …

Лечение с антибиотици

Има около 5% – 35% пациенти, лекувани с антибиотици, които страдат от антибиотик-асоциирана диария. Диарията може да се появи даже 8 седмици след лечението с антибиотици.

Състав на Ентерол – показания

Ентерол 250 е съвременно пробиотично лекарство, което се състои от дрожди Saccharomyces boulardii . Предлага се в две форми: капсули или сашета за перорална суспенсия.

Показания:

Ентерол 250 е показан в следните случаи:

  • Лечение на остра диария при възрастни и деца
  • Профилактика на диария , свързана с употребата на антибиотик (AAD)
  • Профилактика на рекурентна диария, причинена от  Clostridium difficile в комбинация с ванкомицин или метронидазол
  • Профилактика на пътническа диария

Списък на помощните вещества:

Ентерол 250 съдържа монохидрат лактоза; под форма на сашета: фруктоза, колоидален безводен силиций (Аерозол 200), аромат ТУТИ ФРУТИ; под формата на капсули Ентерол допълнително съдържа: магнезиев стеарат, желатин, титанов диоксид.

Една доза (саше или капсула) съдържа: 250 mg лиофилизирани дрожди Saccharomyces boulardii, 32.5 mg лактоза монохидрат. Допълнително, Ентерол 250 прах за перорална суспенсия съдържа 471.9 mg фруктоза във всяко саше.

Условия за съхранение: Да се съхранява на стайна температура от 15°С до 25°С. Срок на годност на Ентерол: 3 години

Опаковка: Ентерол 250 се предлага в индивидуални картонени кутии с 10 капсули или 10 сашета.

Име и адрес на производителя:

BIOCODEX, 7 AVE Gallieni, 94250 Gentilly, Франция

Идентификационни данни за Ентерол 250:

Ентерол 250 е разрешен за употреба в Полша на 15 януари 1998 г. Номер на разрешението : 7484, с подновяване на разрешението от 29 март 2003 г.