Единственото място, което обитаваме постоянно и което със сигурност не можем да сменим, е нашето тяло.

Известна е мисълта, че всяка хапка, която слагаме в него, или подхранва заболяванията, или ги лекува.

Още по времето на Римската империя, Плиний Стари, някъде около I-ви век сл. Хр.,  препоръчва пиенето на ферментирало мляко при проблеми със стомаха. Толкова отдавна хората са познавали благоприятното въздействие на пробиотиците върху организма, дори и все още да не са ги наричали така.

Като автор на Naturalis Historia, или Естествена история – сборник от 37 тома, задали формата на съвременната енциклопедия, каквато я познаваме днес – Плиний със сигурност е знаел за какво говори.

Но науката е трябвало да извърви дълъг път до 1951 г., когато първият пробиотик Enterol е регистриран като лекарственото средство, което познаваме днес.

Enterol е единственият пробиотик с доказана ефикасност и безопасност, той е най-проучваният и най-проученият пробиотик.

Той е подходящ за ежедневна профилактика и лечение.

Еnterol съдържа S. Boulardii (дрожди). Това го прави най-подходящия пробиотик за прием с антибиотик, тъй като дрождите не са чувствителни на антибиотици и това дава възможност да си свършат работата, т.е. да предпазят нормалната физиологична флора на организма от нарушения.

Становището на водещи специалисти гастроентеролози от Българското Дружество по Гастроентерология относно пробиотиците и заболяванията на гастроинтестиналня тракт от месец май 2016г потвърди лечебните и профилактични качества на Enterol върху организма и имунната система на базата на клинични проучвания.

За да се върнем обратно към началото и назад във времето, на Плиний приписват и цитата “Домът е там, където е сърцето”.

И ако тялото е дом, който трудно можем сменим, то със сигурност можем да се погрижим за него.