Ентерол - Пробиотик номер 1 в света

Ентерол Пробиотик

Откриването на Saccharomyces boulardii / полезните дрожди в Ентерол.

Ето историята за появата на първия пробиотик в света – Ентерол. Дължим създаването му на френския микробиолог Анри Булард. Пътувайки из Индокитай в началото на 20-те години на миналия век, Д-р Булард бил свидетел на избухването на епидемия от холера сред местното население. Д-р Булард забелязал, че някои хора пият специален чай, приготвен от тропически плодове, за да спрат или предотвратят заболяването от диария. Тайните съставки на чая идват от комбинацията на кората на личи и мангостен.

Когато д-р Булард започнал да прави изследвания върху това свое наблюдение, той открил, че ефикасната съставка е Saccharomyces – един уникален щам дрожди, който расте при температури по-високи от всички останали дрожди от този вид. Той нарекъл откритите дрожди Saccharomyces boulardii или Sb.

По-късно д-р Булард се завърнал във Франция, където патентовал откритието си като противодиарично средство.  Biocodex придобива щама на д-р Булард през 1947 година и веднага започва научни и медицински проучвания относно ползите и възможната употреба на Saccharomyces boulardii.

През 1953, Saccharomyces boulardii е регистриран и маркетиран за първи път като лекарство.  Оттогава Biocodex продължава да налага уникалния щам на д-р Булард като пробиотик номер 1 в света за лечение и превенция на диария.

Ентерол Пробиотик

Знаете ли, че …

Доказана ефикастност

S. boulardii е изследван в над 140 клинични и фармакологични проучвания, при повече от 9000 пациенти – деца и възрастни.