Забелязвали ли сте неразрушимата връзка между лятото и рекламите, хвалещи най-различни лекарствени продукти против диария? През този сезон процентът им толкова рязко скача, че на практика всеки трети спот се опитва да ни продаде нещо, което да ни помогне да излезем от тоалетната. През топлите месеци хората пътуват по-често, попадат на екзотични места, опитват нови храни, пият вода, която хич не става за пиене, и, въобще, отдават се на всякакви летни приключения, които много често приключват с неколкодневна диария. Тя, естествено, абсолютно ги изкарва от строя до края на почивката им и всичко отива по дяволите. Сега сигурно разбирате защо ви се предлагат толкова много продукти за едно и също нещо точно по това време на годината – за да спасим отпуската!

Но какво ли са правели нашите неизкушени от магията на телевизията баби, когато някой от домочадието го хване „рядкото щастие”?

Сок от дренки – с други думи компот, но може да е под формата на чай, сварен във вода, в която преди това са киснали дренките. Ефектът е поразителен, мълниеносен и буквално бетонира всички процеси, тъй като тези плодове имат (или поне така се твърди) болкоуспокояващо и антибактериално действие. Доста приятно е на вкус, което не може да се каже за оцета.

Да, ако положението е по-сериозно, баба ви услужливо ще ви поднесе една лъжица оцет. Ако се наложи, по-късно може да се изпие и втора; ако и тя не помогне, викайте лекар. Вариациите на тази бабина рецепта против разстройство са много – и с ябълков, и с винен оцет, ама замислете се какво ще изтърпи злощастният ви чревен тракт при подобна киселинна атака.

Оризова вода. Също популярно средство против диария. Безвкусно, направо неприятно. Колко от нея трябва да се изпие, обаче, за да постигнете ефект – аналите не дават отговор.

Или пък брашно – среща се и като самостоятелен боец за справедливост по време на стомашните революции. Разбърквате 1 чаена лъжичка обикновено бяло брашно с малко вода, стискате носа и пиете. Прочиствало червата безотказно.

Ние обаче знаем и един друг безотказен метод, който може да ви помогне доста по-лесно, защото, съгласете се, когато сме някъде на почивка ще е малко странно да извадим компот от дренки, бутилка оцет или плик брашно. Enterol работи навсякъде, без проблем. И на всичкото отгоре освен неговото антидиарийно действие на организма ви влияе и пробиотичният му ефект. Какво по-хубаво от това, нали? И нека ваканцията продължи.